20 липня  в селищі Дружба (Теребовлянський р-н. Тернопільська обл.) відбувся Форум присвячений втіленню в Україні реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, децентралізації владних повноважень. Участь у роботі Форуму взяли Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, заступник Міністра регіонального розвитку В'ячеслав Негода, голова Тернопільської ОДА Степан Барна, депутат Верховної ради Олег Барна тощо. На Форумі були присутні голови всіх територіальних громад області, в тому числі і Віталій Дацко. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    21 липня  офіційно відкрився Тернопільський центр розвитку місцевого самоврядування. Створений за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та програми “ U-LEAD ”, яка фінансується Європейським Союзом та його державами-членами. Загалом в Україні вже працює 23 таких центри.

    Участь у офіційному відкритті регіонального центру взяли перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, секторальний менеджер з питань децентралізації Представництва Європейського Союзу в Україні Домінік Папенгайм, заступниця директора Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Александра Фелінгер, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, представники 36 створених об’єднаних територіальних  громад Тернопільської області в тому числі Віталій Дацко.