11 травня до нас  завітали відомі українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі - брати Віталій та Дмитро Капранови.

  Зустріч відбулася в залі засідань  Підволочиської селищної ради за ініціативи  директора Підволочиської централізованої бібліотеки Людмили Жолобак та за сприянням селищного голови Віталія Дацка.

  Вони дуже яскраво презентували свої книги "Забудь-річка", "Мальована історія незалежності України", "Кобзар 2000"(для жінок) та "Кобзар 2000" (для чоловіків), «Веселих свят», «Мальована Історія Незалежності України», «Щоденник моєї секретарки», «Я лайк Україну».

  Найбільший інтерес викликало видання «Мальована історія незалежності України». Насамперед письменники відмітили, що книга написана для дітей, але обов’язкова для прочитання дорослими, оскільки це короткий виклад подій минулого, який покликаний  зорієнтувати молодь у таких складних історичних подіях, як походження української держави та боротьба за її становлення. Книга дуже зацікавила присутніх.

   Назва роману «Забудь-річка» походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих і мертвих. Саме така Забудь-річка протікає між поколіннями у кожній українській родині. Новий роман письменників довів нам, що драматичні події в Україні можуть дати матеріал не тільки для роздумів, але й для чудової історії, в яку окрім бурхливих років, що передували Євромайдану, увійде практично вся історія нашої країни за останні 80 років. Роман з задоволенням придбали пошанувачі історичної прози.

  А от з чого починається кожне українське свято, Капранови розповіли у книзі «Веселих свят». На сторінках цього видання зібрано пісні, ігри, святкові страви, традиції, загадки – те, що робить святкові дні особливими й пам’ятними.

    Зустріч пройшла в позитивній атмосфері на піднесених емоціях, що зарядила аудиторію  хорошим настроєм, за що ми щиро вдячні  нашим гостям.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису