В неділю 30 липня громада Качанівки святкувала День села. З самого ранку місцеві жителі активно готувались до свята, організовували місця для дозвілля.  Заходи проводились у сільському парку. Із теплими словами вітань до жителів села звернулась староста села Любов Пастир.

   На святі були присутні: селищний голова Віталій Дацко, заступники:  Степан Мельничук, Іван Осадчук та Володимир Витрикуш, депутат обласної ради Олександр Самсоненко, депутат селищної ради Юрій Гринда.

   У своєму виступі Віталій Дацко наголосив,  що жителям Качанівки пощастило  жити в чудовому селі зі славною історією, яку творять вони самі і він вірить,  що в  майбутньому їхнє село буде сильним та процвітаючим, а жителі щасливими і й забезпеченими. І лише шляхом об’єднання під ідеєю розвитку села, ми зможемо відстояти своє право на майбутнє і змінити на краще наше сьогодення.  Також, побажав усім присутнім добра та щастя, родинного затишку у їхніх оселях, миру, благополуччя та достатку у сім’ях, успіху в усіх починаннях.

   На святі жителів села та гостей частували українським борщем , пампушками та смачними смаколиками.

   Продовжувалися святкові заходи виступами місцевих учасників художньої самодіяльності, які подарували чудовий настрій присутнім.