Фото без опису  Голова Тернопільської ОДА Степан Барна у рамках робочої поїздки відвідав Підволочиську об’єднану територіальну громаду.
   Очільник області взяв  участь у заходах з нагоди відзначення Дня Героїв, а саме: в урочистій ході селищем, покладанні квітів до пам’ятника Ангелу-хоронителю загиблим воїнам АТО та відкритті двох меморіальних дощок місцевим Героям – Тарасові Біленькому та Іванові Вороблеві, які загинули під час виконання бойових завдань на східному фронті.

Степан Барна наголосив: «Для нас надзвичайно принципово, щоб кошти вкладалися у села об’єднаних громад Тернопільщини».
  Одним із успішних проектів реалізованих у Підволочиській об’єднаній територіальній громаді є ремонт дороги, що якраз свідчить про найбільш ефективне вкладення коштів об’єднаної територіальної громади у свій ж розвиток. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час огляду капітально відремонтованих доріг на вулицях Надзбручанська та Осипова в смт. Підволочиськ.
   За його словами, Підволочиська об’єднана територіальна громада – це одна із найпотужніших ОТГ у Тернопільській області. А динаміка, яка прослідковується у громаді у питаннях розвитку інфраструктурних об’єктів – достатньо успішна.
«Ми й надалі будемо стимулювати територіальні громади розвиватися. На наступний рік плануємо реалізувати ще декілька інфраструктурних проектів в об’єднаній територіальній громаді Підволочиська. Це, зокрема, стосується і покращення умов роботи освітніх закладів, будівництва інших доріг, які повинні забезпечити функціонування громади, а також створення належних умов для населених пунктів, котрі входять в громади. При цьому для нас надзвичайно принципово, щоб кошти в першу чергу вкладалися в сільські населені пункти об’єднаних територіальних громад Тернопільщини. Адже саме тоді буде можливість демонструвати реальні кроки змін на прикладі конкретних громад», – наголосив Степан Барна.
Водночас, як додав начальник управління капітального будівництва Тернопільської ОДА Віктор Кузяк, капітальний ремонт дороги на вул. Надзбручанська у Підволочиську реалізовувався за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.
   «Сума виділених коштів по цьому об’єкту у 2016 році склала 4 млн. 800 тис. грн., з яких з державного бюджету – 4 млн. 720 тис. грн., а з місцевого бюджету – 152 тис. 472 грн. Щодо виконання ремонтних робіт, то по даному об’єкту було проведено тендер 27 липня 2016 року, який виграла підрядна організація ПАТ «Хмельницьке ШБУ-56». На сьогоднішній день дорога повністю зроблена відповідно до вимог, усі роботи виконані згідно з проектом. На цій вулиці замінено дорожнє покриття з щебеневого на асфальтобетонне, встановлено тротуар, бордюри, водопропускні труби, відремонтовано в’їзди у двори, встановлені дорожні знаки, а також відновлено зелені зони. Власне, я цілком задоволений і дорогою, і роботою підрядників, адже вони виконали все, що мали виконати у повному обсязі», – зауважив Віктор Кузяк.
  Приєднуючись до слів голови Тернопільської ОДА Степана Барни та до слів начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Віктора Кузяка, голова Підволочиської об’єднаної територіальної громади Віталій Дацко зазначив, що у час, коли в нашій державі проходить багато реформ, основною серед всіх інших є реформа децентралізації.
  «Наші громади зараз досить потужні, тому що з’явилася фінансова децентралізація і ми маємо можливість самі розпоряджатися своїми коштами й спрямовувати їх на об’єкти, які потребують підтримки найбільше. Одним із таких проектів у 2016 році був капітальний ремонт двох доріг у нашому селищі. Звичайно, не забуваємо ми й про наші села, адже громада об’єднувалася для того, аби в селах був високий рівень надання послуг, і щоб була можливість реалізовувати важливі проекти. Зокрема, вже такими проектами в наших селах я з гордістю можу назвати водонапірну башту і водопостачання у селі Галущинці, добудову територіального центру для людей похилого віку у цьому ж селі, капітальний ремонт вікон у Качанівській та Оріховецькій ЗОШ І-ІІІ ст. Тому в планах на 2017 рік у нас також передбачено більшу частину субвенції спрямувати на розвиток сіл. Водночас для нас у цей період становлення дуже важлива й допомога з боку Тернопільської обласної державної адміністрації, з боку Уряду та з Міністерства інфраструктури України, тому що так люди бачать зміни на краще. Звичайно, все відразу зробити не вдасться, адже роботи дуже багато, але спільними зусиллями ми докладемося до того, щоб наша громада і наша Україна була справжньою європейською країною», – підсумував  Віталій Дацко.

Фото без опису