У понеділок 10 липня до Підволочиської громади завітала польська делегація на чолі з Бартошем Башаком з міста Мірськ з  Львувецького повіту Нижньосілезького воєводства.

   Привела поляків до України, а саме на терени нашої громади благодійна акція «Могилу прадіда збережи від забуття». Під час перебування учасники акції впорядкуватимуть польські кладовища  у селищі Підволочиськ та селах громади Качанівці та Галущинцях. До цієї праці польська молодь включилася відповідально і трепетно.

   Ця акція триває вже протягом кількох років. На території нашої громади вона реалізовується вже вдруге. Позитивним нюансом є те, що польська молодь дуже переймається українською стороною. Адже саме молоде покоління робить великий внесок у розвиток та збереження історії. Вони скріплюють минуле, але водночас є міцними мостами до майбутнього. Також позитивна і вдала реалізація цієї акції залежить від міцної співпраці представників влади. Зокрема, це взаємодія Підволочиської громади і міста Мірськ, як територіальних одиниць.

   Голова громади Віталій Дацко зазначив, що це ще один урок від наших польських друзів – берегти традиції, пам'ять. Він задоволений, що ця акція реалізовується за підтримки наших територіальних громад, і вважає що саме ті методи і форми роботи з польською стороною потрібно продовжувати і надалі. І тому висловив щирі слова подяки організаторам цієї акції.