23 серпня біля пам’ятника Ангелу-Хоронителю  відбулися урочистості з нагоди Дня Прапора України, на які зібрались жителі нашої громади.

  Це свято - данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня. Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях, коли звучить Державний Гімн і майорить Державний Прапор.

  За відносно невеликий період становлення України, Державний Прапор став відомий у всьому світі. Сьогодні, ми піднімаємо, на перший погляд, звичайний прапор, але він дещо особливий.  Його передав із Одеси наш земляк Тарас Дячун, який народився у селі Богданівка, а на даний момент працює старшим помічником капітана на голландському судні «Атлантік». Цей прапор побував у багатьох країнах світу. Минулого року на День Незалежності він майорів на кораблі у порту Елізабет на півдні Африки, цього року на День Конституції – в порту Сан-Франциско у Північній Америці. А сьогодні, овіяний морськими вітрами, він замайорить у нашому Підволочиську, а надалі буде переданий до краєзнавчого музею.

  Право підняти прапор надалося учаснику АТО, солдату – Петру Білику, Андрію Вороблю – учню Кам'янківської ЗОШ І-ІІІ ст. та Нестору Мельнику – учню Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ст., дядько якого Тарас Дячун передав йому цей прапор з настановою: «Завжди і всюди гідно нести звання - українець».

  Зі словами вітань з нагоди Державного Прапора України  до жителів нашої громади звернулись: селищний голова – Віталій Дацко, голова РДА – Борис Онищук, голова районної ради – Ігор Монартович, старший лейтенант Збройних Сил України, голова спілки ветеранів АТО – Назарій Хрущ, військовий комісар Підволочиського РВК – Василь Бродзянський.