З 2016 року Підволочиська селищна рада підтримує дружні та партнерські відносини з гміною Нового Томишля, що у Велькопольському воєводстві. Щорічно в Новому Томишлі проводиться ярмарок хмелярства та лозоплетіння, в якому беруть участь майстри з різних країн світу  з усіх континентів. Цьогоріч,  за сприяння селищної ради та при підтримці відділу освіти селищної ради, представники нашої громади взяли участь у цьому святі. З селищного бюджету було виділено кошти, які покрили витрати на дорогу.

 Футбольна команда юнаків 2004/2005 року народження разом зі своїм тренером Валерієм Колотієм  повернулися з Польщі з двома кубками і медалями. Два дні поспіль наші хлопці виборювали  медалі у двох футбольних турнірах. 29 серпня відбувся перший турнір «Кубок бургомістра Нового Томишля»  Володимира Гібнера, на якому наша команда вправно вправлялася на футбольному полі і таки виборола почесний кубок. А 30 серпня, юнаки боролися в футбольному турнірі «Кубок старости Новотомиського  повіту» і завоювали друге місце і отримали срібло. Проте, сюрпризи на цьому не закінчувалися, адже саме в цьому турнірі наш молодий і перспективний футболіст Костянтин Федорков був нагороджений персональною нагородою – «Найкращий гравець».

 Ще один день для наших молодих футболістів був цікавим. Вони провели незабутній день у місті Познань, де мали пізнавальну екскурсію по історичному центрі міста. Ввечері наша команда чудово відпочила на розважальних атракціонах, ласувала смачними стравами та напоями. Господарі міста Новий Томишель та повітова влада були гостинними, щоденно забезпечували нашим спортсменам  комфортні умови проживання, харчування та цікавий відпочинок.

 Окремо, висловлюємо велику подяку Мар’яні Кузьмін начальнику  оргвідділу Підволочиської селищної ради, яка очолювала делегацію та займалася всією організацією поїздки молодих футболістів. Все відбулося на високому рівні, юні футболісти щасливі, здорові і задоволені повернулися додому.