5-6 серпня тисячі людей зібралися в урочищі Бичова, що на Монастирищині, на вісімнадцятому фестивалі «Дзвони Лемківщини», який став уже традиційним. На дводенні гуляння приїхали лемки з різних куточків України і з-за кордону.

  Фестиваль «Дзвони Лемківщини» був насичений не лише концертною програмою. У музейних приміщеннях були виставлені різні експозиції.  А у містечку народних промислів майстрині від кожного району Тернопільщини представляли свої традиційні лемківські вироби з дерева, кераміки, бісеру, вишивки. Не виключенням стала і наша громада, вона була представлена художньою вишивкою жіночих костюмів нашого регіону та інших областей України. На огляд гостей фестивалю були представлені   рушники, обруси, подушечки та сорочки вишиті під сучасний стиль авторських робіт Слави Луків та Надії Радзіх. Також свої музейні експозиції з елементами лемківської культури представив директор Підволочиського музею ім.О.Ковча Борис Діденко.  

   Фестиваль відвідав  селищний голова Віталій Дацко.

  Як дорослі, так і малеча мали можливість знайти собі заняття у містечку спорту та ігор. Усіх гостей фестивалю частували традиційною лемківською кухнею.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису