26 квітня в Підволочиську відбувся мітинг – реквієм  та поминальна панахида з нагоди 31-ої роковини Чорнобильської трагедії біля  пам’ятника  ліквідаторам  Чорнобильської  катастрофи. 

   Аварія на Чорнобильській АЕС, яка сталася 1986 році назавжди залишиться в наших серцях вічним болем. Її наслідки страшні: мільйони людей постраждали від радіації, з господарського обігу виведена частина території України під назвою «зона відчуження». Зона відчуження – це злочинна мертва зона, яка охоплює 2712 кв. км. Для когось це можливо і «зона відчуження», а для нас це Батьківщина. Це наша зона Національної  трагедії.

   Вшанувати пам'ять ліквідаторів Чорнобильської АЕС прийшла громадськість селища, та представники місцевої влади Мельничук С. – перший заступник селищного голови, Витрикуш В. – заступник селищного голови по гуманітарних питаннях, перший заступник голови райдержадміністрації Войціховський О., голова районної ради Монартович І., голова Підволочиської районної організації «Спілка Чорнобиль» Пацута Г., які поклали квіти до підніжжя пам’ятника ліквідаторам  Чорнобильської  катастрофи.

      Панахиду за   тими, хто загинув під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та від її наслідків відправили всечесні отці УПЦ КП і УГКЦ о.Василій та о.Михайло.

    Усі приступні на цьому скорботному заході доземно схилились у подяці перед ліквідаторами страшної аварії, перед живими, перед пам’яттю дочасно померлих від радіаційного смерчу.