Підволочиська об’єднана громада на чолі з селищним головою Віталієм  Дацком взяла активну участь у проведенні фестивалю «Дзвони Лемківщини», який проходив у місті Монастириська 6-7 серпня.

    У музеї лемківської культури  була представлена фотоекспозиція робіт багаторічного голови  районної організації  ВО «Лемківщина», світлої пам’яті Григорія Паньківа.

   Своє прикладне мистецтво на цьому фестивалі представили майстри вишивки  Слава Луків та Надія Радзіх, майстер бісероплетіння Діана  Поп’як.

   Ляльки в техніці скульптурного текстилю з обрядовою вишивкою  виготовила Віра Лозинська. Директор Підволочиського краєзнавчого музею ім. О. Ковча – Борис Діденко демонстрував експонати лемківської культури та побуту.

   Серед нагороджених учасників АТО, яким на святі було вручено медалі «За службу Україні» — житель села Староміщина Степан Галась.

   Підволочиський павільйон відвідали голова РДА Борис Володимирович Онищук, голова ОДА Степан Степанович Барна, начальник управління культури ОДА Григорій Шергей, надзвичайний і повноважний посол Бельгії в Україні пан Люк Якобс та інші гості фестивалю.


Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису