Підволочиський будинок школярів є осередком дитячої творчості, натхнення та успіхів. В його стінах збираються дітлахи селища та сіл громади для того, щоб відкрити та розвинути в собі нові таланти та вміння і цьому їм радо допомагають досвідченні та професійні педагоги на чолі з директором закладу Нелею Володимирівною Яремою. Досягненнями гуртківців закладу пишаються всі жителі громади.
   Щороку навчальний рік в будинку школярів розпочинається з Дня відкритих дверей, коли вихованці гуртків презентують свої досягнення гостям закладу. Продовжуючи традицію 16 вересня 2016 року знову викладачі закладу повели човен на острів дитячих мрій.
   Атмосфера свята та піднесеності охоплювали гостей свята, де вони мали можливість отримати справжнє задоволення від краси та гармонії виробів, пісень та танців дітей.
   На святі побували селищний голова Віталій Дацко та начальник відділу освіти селищної ради Світлана Мотика, які побажали вихованцям закладу творчого натхнення та злету, перемог, як у Всеукраїнських, так і Міжнародних конкурсах. Щоб кожна дитина обрала собі справу до душі.