Фото без опису   Днями Підволочиський селищний голова Віталій Дацко разом з начальником відділу організаційно-виконавчої роботи виконавчого апарату Підволочиської селищної ради разом з тим депутатом селищної ради Мар’яною Кузьмін повернулися з Польщі, де брали участь у проекті.

  Даний проект реалізувався в рамках Польсько – Канадської Програми Підтримки Демократії спільно з Асоціацією міст України.  Відповідно Підволочиська громада подала заявку на участь в даному Проекті.

  Даний проект був направлений на стратегічне планування та вдосконалене надання публічних послуг у новостворених об’єднаних громадах.


Фото без опису 

 

 Мали можливість побувати у гміні Новий Томишль (Nowy Tomysl). Ця гміна дуже подібна до нашої новоствореної громади за площею, кількістю населення та іншими ознаками. Проте, ми побачили і велику різницю. Варто відмітити, що Польські гміни існують вже понад 20 років, а наші громади лише півроку, і перед нами ще довгий шлях.

  Під час робочої зустрічі з представниками польщі ми побували в закладі освіти, культури, медицини, соціального захисту. Найбільше вразили сучасні очисні споруди, які гміна Нового Томишля реалізувала через проект з Євросоюзом.

 


Фото без опису  

   Позитивні враження залишили місцевий зоопарк та музей лозоплетіння. Адже Новий Томишль занесений в Книгу рекордів Гіннеса двічі за найвищий вітряк, що виробляє електроенергію і найбільший в світі кошик з лози.

Хочеться відмітити що в цьому містечку дуже активні мешканці, зареєстровано понад 70 молодіжних і громадських організацій, які беруть участь у різних грандах потрібних для розвитку даної гміни.

Загалом враження від побаченого залишилися позитивні і мусимо разом працювати над провадженням та успішним проведенням всіх етапів децентралізаційної реформи в Україні.