8 травня в 11 годині на Меморіалі Слави відбувся - Мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги «1939-1945років. Ми пам’ятаємо... На цьому мітингу були присутні: селищний голова Віталій Дацко, голова районної адміністрації Борис Онищук, заступник районної ради Ярослав Телевко, ветерани війни, представники райвійськкомату та жителі громади.

  Ось уже в третє у цей прекрасний весняний час – 8 травня наша громада відзначає День пам’яті та примирення.

  Відповідно до Указу Президента України метою відзначення є гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, посилення турботи про ветеранів та учасників українського визвольного руху цього періоду.

   Символом відзначення Дня пам’яті та примирення над нацизмом в Європі – є червоний мак. Квітка з чорною серединкою уособлює кривавий слід від кулі.

  Минуло уже 72 роки від воєнних буремних літ, для історії – це небагато а для людини ціле життя. Мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті та примирення присвячений тим хто поліг у пеклі боїв,   тим хто пройшов крізь голод і холод, тим хто все ж таки вижив у тій смертельній війні, всім мертвим і живим.

  Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять земляків, фронтовиків і ветеранів війни, які не дожили до сьогоднішнього дня і нині покояться. Було згадано і тих, хто загинув за Україну захищаючи її кордони на Сході.

  Панахиду за загиблими в роки Другої світової війни відправили всечесні отці УПЦ КП і УГКЦ отець Михайло та отці Зеновій і Михайло.

  Було покладено квіти від вдячних нащадків до пам’ятника Невідомому солдату, до меморіальних плит загиблих солдатів у Другій світовій війні та до пам’ятника нашому земляку Тарасу Біленькому, який загинув на Сході.

  Кожна війна рано чи пізно закінчується миром. Колись завершиться і АТО на Сході країни. Будемо надіятися, що це станеться як найшвидше. Поки що перемога не здається близькою, та все ж настане день, коли стихне відлуння останнього пострілу, коли прийде мир, а Україна знову стане вільною і процвітаючою державою.