Проект "Трансформація бібліотек в сучасні центри розвитку громад" впроваджується благодійним фондом "Бібліотечна країна" в Підволочиській, Теребовлянській та Шумській об'єднаних територіальних громадах у співпраці з Всеукраїнською громадською організацією "Громадська мережа "Опора" за підтримки посольства Великої Британії в Україні в рамках національного проекту "Підтримка реформ децентралізації в Україні".
   19 вересня в Теребовлі було проведено захід в рамках даного проекту "Презентація успішних прикладів реформування бібліотечної сфери Великої Британії". У заході взяли участі селищний голова Віталій Дацко, начальник відділу культури Підволочиської селищної ради Інга Бабій, директор Підволочиської централізованої бібліотечної системи (ЦБС) Людмила Жолубак, голови інших обласних органів місцевого самоврядування, начальники культури та керівники обласної бібліотеки. 
    Під час заходу учасники ознайомилися із досвідом реформування закладів культури в Теребовлянській міській раді, бібліотечної справи у Великій Британії, місцевими творчими колективами. Захід відбувся у жвавій, творчій обстановці, різномаїтим обміном думками. 11 жовтня Благодійний фонд "Бібліотечна Країна" проведе захід по презентації успішних прикладів реформування бібліотечної сфери у Підволочиській обєднаній територіальній громаді.