У понеділок, 22 січня між Підволочиською та Волочиською громадами на мосту  відбулося вшанування 99-ї річниці з Дня Соборності України делегаціями Тернопільської та Хмельницької областей. 

   Навічно вкарбувалося в історію України 22 січня 1919 року - день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Саме того зимового дня в Києві було ухвалено рішення про об`єднання двох, розділених історичною прірвою, гілок українського народу. В Універсалі Директорії УНР наголошувалось: «Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка». 

   Дев'яносто дев'ять років, 22 січня весь український народ із вдячністю згадує тих героїв, які боролися за об`єднання усіх національно-демократичних сил українства, хто словом і ділом намагався відродити незалежну Соборну Українську державу. Сьогодні знову український народ з могутнім поривом об`єднує всі зусилля своїх синів для збереження нероздільної незалежної української держави на добро, щастя українського народу. 

   Пам`ять про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності було згадано хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам’ятних знаків, також було проведено  загальний молобень священників за Україну.

  Сьогодні ми віримо що територіальна цілісність України скріплена кров’ю мільйонів незламних борців навіки залишатиметься непорушною. І маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети - побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.