27 травня селище Підволочиськ святкувало 555-річчя з Дня свого заснування. Футболісти місцевої команди «Збруч-Агробізнес» зробили чудовий подарунок своїм шанувальника, перемігши в драматичному поєдинку сильний ФК «Бережани» – 1:0.

Гра розпочалася з хвилини мовчання за палким вболівальником команди «Збруч»,  47-річним Сергієм Михайлович Будником, котрий передчасно помер. Чоловік жив футболом, свого часу займався ним у місцевій ДЮСШ, а останні роки був фанатом

«Збруча», відвідував всі його матчі, цікавився життям команди, знав її проблеми з

середини. Однак важка хвороба обірвала його життя…

  Фото без опису

 

Що ж до матчу, то бережанці почали гру дуже активно і вже на 9-й хвилині після помилки центрального захисника «Збруча» Павла Макогона (через відсутність досвідченого Андрія Донця, у якого проблеми зі спиною, саме Макогон діяв на позиції центрального оборонця), нападник гостей Олександр Грінько вийшов віч-на-віч з голкіпером Іваном Коцієм, однак пробив вище воріт. На 17-й хвилині вже була помилка Коція, однак він неймовірним чином виправився. Коли гравець бережанської команда пробив по порожніх воротах, кіпер у останній момент зумів заблокувати його удар. А на 34-й хвилині пройшла ідеальна передача нападника підволочиської команди Дмитра Познанського на Богдана Козу, але той у рамку воріт не влучив. На 42-й хвилині вже Познанський виходив на побачення з голкіпером ФК «Бережани» Андрієм Гарасом, але і він пробив вище воріт. На 23, 29 та 45-й хвилинах бережанці отримували право на пробиття перспективних штрафних ударів з доволі близьких відстаней, але своїми шансами гості не скористалися.

У другому таймі була рівна гра, при чому гольових моментів було значно менше, ніж у першому. З боку гостей було дві небезпеки, коли в одному з епізодів ніхто з гравців ФК «Бережани» не зумів замкнути дальню стійку (82 хвилина), а в іншому – вже надійно зіграв воротар «Збруча» Іван Коцій після доволі підступного удару (88 хвилина). А долю матчу було вирішено в компенсований час. Господарям вдалося організувати швидку контратаку, після якої чудову передачу Богдана Кози замкнув форвард «Збруча» Дмитро Познанський (1:0).