18-19 червня 2018 року Асоціація міст України провела  у Києві XIV Український муніципальний форум, в якому взяв участь селищний голова Віталій Дацко.

  Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для обговорення питань та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад.

  На Форум зібралося майже 400 учасників: голови громад-членів АМУ та представники органів місцевого самоврядування, народні депутати, представники парламенту, уряду, проектів міжнародної технічної допомоги, експертного середовища та партнерів Асоціації з Норвегії, Канади та Литви.

  Відкрив захід Голова АМУ, Київський міський голова Віталій Кличко.

 З вітальним словом до учасників звернувся Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, презентацію ефективного управління ресурсами провів міський голова Тернополя - Сергій Надал.

  В ході обговорень було прийняте звернення про необхідність посилення місцевого самоврядування і територіальної організації влади для забезпечення гідного рівня життя громадян і розвитку України.