Сьогодні 3 серпня 2018 року, в приміщенні Підволочиської селищної ради відбувся  семінар  на тему: «Налагодження міжмуніципального співробітництва між територіальними громадами Підволочиського району», в якому взяли участь: представники сусідніх громад, керівники та спеціалісти структурних підрозділів, комунальних підприємств та старости сіл Підволочиської об’єднаної територіальної громади.

  На заході, організованому Тернопільським Центром розвитку місцевого самоврядування було розглянуто аспекти законодавчого забезпечення співробітництва територіальних громад в Україні. Це питання, а також покроковий алгоритм впровадження інструментів співробітництва територіальних громад, учасникам заходу фахово роз’яснила радник з питань регіонального розвитку Тернопільського ЦРМС Наталя Онищук.

  Радник з муніципальних послуг Тернопільського ЦРМС Олег Боберський розповів про моделі надання послуг ЦНАП в рамках міжмуніципального співробітництва та методичні рекомендації щодо практичного використання примірних форм договорів про співробітництво територіальних громад.