29 серпня, біля меморіалу слави «Герої не вмирають» зібралися: громадськість,  представники влади, воїни АТО  та духовенство, щоб вшанувати четверту річницю пам’яті з дня трагедії  Іловайського котла.

  Сьогодні, минає чотири роки з  дня цієї трагедії.

  Бої за Іловайськ точилися з 10 серпня до 2 вересня 2014 року між українськими військовими, українськими добровольчими батальйонами, з одного боку, та проросійськими бойовиками за підтримки російської армії – з іншого боку. Бойові дії за місто закінчились поразкою української сторони. Українські бійці опинилися в оточенні. Попри домовленість про коридор для відступу, вони були обстріляні з важкого озброєння. Як повідомляє українська сторона, 29 серпня 2014 року «за безпосередньою вказівкою та наказом командування генерального штабу Збройних сил РФ російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових».  За підрахунками військової прокуратури, 366   українських бійців було вбито, 429 – поранено, 300 – потрапили в полон…

  Усі присутні на поминальній молитві вшанували загиблих в Іловайському котлі хвилиною мовчання, хвилиною вічної пам’яті та покладанням квітів до меморіалу. Всечесні отці відправили панахиду за загиблими воїнами.

  В цій війні нічого страшнішого і трагічнішого ніж Іловайськ не було. Іловайськ – це справжня битва, котел і великі втрати   в один момент…

  «Іловайський котел» у нашій пам’яті залишиться як величезна трагедія і водночас -  приклад героїзму і самовідданості наших солдатів, які віддали своє життя за Україну, за нас з вами, за наше майбутнє. І ми усі  хочемо, щоб ця проклята війна якнайшвидше закінчилась, щоб усі солдати, хто сьогодні на сході країни повернулись додому живими, здоровими.