В суботу 15 вересня 27 дітей з Підволочиська взяли участь у відзначені відкриття Пластового Року, який відбувся на центральній площі міста Тернополя. 
Напередодні поїздки в Тернопіль на святкове дійство в Територіальному центрі надання соціальних послуг відбулася зустріч з представниками обласного осередку Пласту Шамрач Оксани та Сергія Юзика. За  сприяння голови Підволочиської селищної ради Віталія Дацка,  представника Агрохолдингу «Мрія» Надії Нагірної, директора Територіального центру Оксани Капелусь, начальника відділу сім'ї, молоді та соціальної політики Підволочиської селищної ради Ірини Рудої вирішено і започатковано в Підволочиську національну скаутську організацію "Пласт". Ідею створення Підволочиського Пласту продовжили владика Нестор та священик церкви Пресвятого Серця Христового отець Василь Павлюк,  активно розпочавши роботу разом з молоддю Підволочищини. За підтримки селищної ради наші діти з Підволочиська поїхали на відкриття Пластового Року. Проявили ініціативу у започаткуванні та розвитку пластунського руху Андрій та Олена Ільчишин.

  Урочистою ходою колона пластунів пройшла вулицею Руською до Театрального майдану. На площі відбулося відкриття заходу, пов’язали хустки новим юним пластунам, також перевели новаків в улад пластунів-юнаків. Загалом на відкритті заходу було присутньо близько 400 людей. Після цього відбулася розважальна програма у селі Пронятині зі спортивними, інтелектуальними іграми та квестом. Підволочисці назвалися "Станиця Підволочиського Пласту - НСОУ» і взяли участь у всіх святкових та розважальних заходах. Попереду нас чекає ще велика робота, проте з Божою допомогою і при підтримці молодих і ініціативних людей все вдасться.

  Запрошуємо усіх дітей та молодь Підволочиської громади долучитись до нашого Пласту! Чекаємо!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису