Підволочиська районна філія Тернопільського обласного центру зайнятості провела для представників місцевих засобів масової інформації прес–тур підприємствами Підволочиського району під гаслом «Живи і працюй в Україні».

       Директор районної філії обласного центру зайнятості Ірина Левицька, завідувач сектору з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та ЗМІ апарату Підволочиської РДА Мокрій Тарас, головний спеціаліст відділу культури туризму та з питань діяльності ЗМІ Підволочиської селищної ради Гуральна Ярослава, редактор Підволочиської районної газети “Гомін Волі” Сиривко Ярослав першим відвідали СГ ТОВ «ТЕРРА».

       Під час зустрічі з директором СГ ТОВ «ТЕРРА» Безанюком Андрієм вони дізналися про історію створення підприємства, перспективи його розвитку, умови праці.

 

Фото без опису

Фото без опису

  На підприємстві створено сучасну виробничу базу. Виробництво носить сезонний характер, потреба в спеціалістах  зростає в міру  розвитку виробництва - поінформував Андрій Безанюк.

З самого початку роботи підприємства  СГ ТзОВ «Терра» активно співпрацює зі службою зайнятості, бере участь у всіх заходах, які організовує служба зайнятості для роботодавців.  

«Минулого та цього року за спрямуванням районної філії  у товаристві місця праці отримали 32 безробітних. Також, на замовлення роботодавця стажувалися на виробництві  з числа безробітних 3 трактористи-машиністи сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва. З початку 2017 року понад 24 особи взяли участь у тимчасових роботах організованих даним товариством із нашою допомогою», - додала директор Ірина Левицька.    

  Цікавою для учасників прес–туру була екскурсія проведена  у приватного підприємця Гавришко Володимира, де вони побачили технологічний процес, ознайомилися із роботою олійного виробництва.

Фото без опису

   Далі учасники прес-туру відвідали ТОВ «Агро-Рось». Директор товариства Михайло Сай розповів, що основним видом діяльності є вирощування зернових та технічних культур. На товаристві постійно оновлюється виробнича база, час від часу оновлюється с/г техніка, що дає змогу товариству збирати урожай з високим рівнем урожайності в районі. Марія Паньків  начальник відділу кадрів говорила про професійний склад персоналу, актуальні вакансії, умови праці, соціальні гарантії, навчання та заохочення для працівників.

Фото без опису

        З самого початку роботи приватне підприємства «Агро-Рось» активно співпрацює зі службою зайнятості, бере участь у всіх заходах, які організовує служба зайнятості для роботодавців. Протягом 2017-2018 років на підприємство за сприянням служби зайнятості працевлаштовано 73 особи на такі посади як: підсобний робітник, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, водій автотранспортних засобів,  електрик дільниці, бджоляр, кухар та інші. За цей період навчалися з подальшим працевлаштуванням 7 безробітних за наступними професіями: водій автотранспортних засобів, тракторист, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва. Вигідним для підприємства є організація тимчасових робіт. З початку 2017 року в них взяло участь понад 30 осіб.

Фото без опису

Фото без опису

     «Готуємося до збору урожаю у саду, ось бачите, робота кипить. Робітники проводять збір груші на черзі яблука» — відзначає агроном Павло Сидорчук.  Підприємство також відчуває певний дефіцит кадрів на такі види робіт. Це обумовлено як специфікою нашої роботи переважно під відкритим небом, і у спеку, і у холодну пору. Плануємо разом із службою зайнятості організувати тимчасові роботи по збиранню яблук. Запрошуємо всіх бажаючих. Також я вдячний нашому працьовитому колективу за щоденну сумлінну працю і сподіваюся, що невдовзі його лави обов’язково поповняться не менш відповідальними робітниками.

    У ході зустрічей директор районної філії презентувала можливі послуги служби, у тому числі підготовку кадрів на замовлення роботодавця, та сучасний сервіс служби зайнятості - «Електронний кабінет роботодавця», який скоротить витрати часу для відвідування служби зайнятості для подання звітності.

     Під час прес-туру присутні, мали змогу переконатися, що працювати на рідній землі – можливо і потрібно.