Минулого тижня в Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування проходила  перша майстерня (воркшоп) під назвою «Аналіз – де сьогодні знаходиться наша ОТГ» в рамках CANaction School «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад», який реалізовується за підтримки Програми ULEAD з Європою/ULEAD with Europe.

  Представники Підволочиської громади, які  єдині з Тернопільської області увійшли в даний проект, теж взяли участь у першому воркшопі. Протягом п’яти днів представники Підволочиської селищної ради  аналізували сильні та слабкі сторони своєї  громади, фактори впливу зовнішнього середовища, наявну інфраструктуру, джерела місцевих ресурсів та спробували нанести їх на карти своєї  ОТГ.  Після повернення з воршопу, поділилися своїми напрацюваннями з колегами для підтвердження вектору розвитку Підволочиської ОТГ.

  Як розповіла старший ментор CANaction School  Іріс Гляйхман: «Головною метою цієї майстерні є розробка планів просторового розвитку для шести громад західної України, які беруть участь у проекті. Ідея полягає в оновленні процесу просторового планування в країні і перехід від формального підходу до реально потрібного для громад, сіл та селищ, планування разом з представниками громади».

  Такі майстерні триватимуть наступних кілька місяців і відбуватимуть також і безпосередньо у громаді, де фахівці матимуть можливість почути думку мешканців сіл та селища. А відповідно і скоригувати при потребі гіпотези місцевого просторового розвитку.

Загалом у проекті СANactions «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад», який реалізовується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» беруть участь 30 ОТГ зі всієї України.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису