Громадське партнерство «За прозорі місцеві бюджети!»  в рамках програми USAID DOBRE розпочинає реалізацію проекту «Доброчесні громади».

  6 березня 2019 року перша організаційно-презентаційна зустріч відбулася у Підволочиську.

  Експерт Партнерства, Микола Орлов, презентував присутнім, а це керівники та працівники ОТГ, представники комунальних закладів, громадськості, основні напрямки та завдання проекту.

 В рамках компоненту «Фінансова доброчесність у громадах» будуть проведені тренінги «Прозорість бюджетного процесу та фінансового управління в ОТГ», учасники яких дізнаються про переваги прозорості бюджетних процесів та активної участі громадян в управлінні фінансами та про інноваційні інструменти оцінювання та підвищення рівня прозорості бюджетного процесу та фінансового управління в громадах.

 Також в рамках цього компоненту кожна громада за допомогою Методології оцінки прозорості місцевих бюджетів навчитися оцінювати рівень прозорості власного бюджетного процесу, розробить «бюджет для громадян» - інноваційний формат пояснення «простою мовою» складних бюджетних питань для мешканців та проведе інформаційно-просвітницьку компанію.

 В рамках компоненту «Запобігання корупції в об’єднаних територіальних громадах» будуть також проведені тренінги для представників громад, але вже щодо впровадження антикорупційних інструментів.

 Також учасники тренінгів розроблять  план впровадження мінімум двох антикорупційних інструментів в своїй громаді: Антикорупційної програми та ще одного додаткового інструменті на вибір.

 Наприкінці проекту буде організований форум з обміну успішним досвідом та добрими практиками між учасниками проекту, під час якого будуть представлені його досягнення, відзначено найпрозоріші громади, проведено обговорення основних проблем  шляхів їх подолання, а також відзначено подальшу стратегію впровадження.