9 липня у Підволочиській селищній раді  відбулося V підсумкове засідання стратегічної групи із експертами DOBRE Ігорем Каспруком та Ґжегожем Дзіарскі.  Під час цієї зустрічі були обговорені конструктивні пропозиції, внесені під час громадського обговорення до проекту Стратегії сталого розвитку Підволочиської селищної ради Тернопільської області на 2019-2015 роки під час громадського обговорення.

   Як уже повідомлялося, від 19 червня і до 9 липня тривав  процес громадського обговорення проекту Стратегії розвитку Підволочиської  селищної ради.  Кожен мешканець громади мав можливість долучитися до участі в роботі над документом, а саме,  зайшовши  на сайт громади: https://pidvolochyska-gromada.gov.ua/strategiya-rozvitku-1561103691/, ознайомившись із проектом, міг внести конструктивні пропозиції та зауваження, заповнивши формуляр та відправивши на електронну адресу, а також у друкованому вигляді в консультаційних пунктах у старостатах громади та у приміщенні Підволочиської селищної ради.

Та найбільшу активність мешканці громади виявляли на консультаційних зустрічах, в яких загалом взяли участь 69 осіб.

  Разом відбулося 4  зустрічі з  мешканцями громади: 03.07.2019 року   проведено зустрічі з жителями сіл Кам’янки та Галущинці, 04.07.2019 року в проведено зустріч з жителями с.Оріховець, 05.07.2019 року – зустріч з жителями смт. Підволочиськ у приміщенні Підволочиської селищної ради.

  У зустрічах брали участь молодь, старші особи, представники освіти, активні мешканці громади, які подали кілька пропозицій, що будуть враховані. Деякі пропозиції  і раніше  були присутні в самому документі та відповідно в ньому і  залишилися.

  Головною пропозицією на проведених громадських консультаціях є потреба у частіших інформаційних зустрічах з мешканцями громади. Окрім інформації на офіційному сайті селищної ради та соціальній мережі facebook  про заходи у рамках стратегії і консультаціях стосовно документу, люди надають перевагу  безпосереднім зустрічам з керівниками громади. Представники селищної ради задекларували, що будуть частіше організовувати зустрічі з мешканцями.

  Процес роботи над проектом Стратегії сталого розвитку Підволочиської селищної ради Тернопільської області на 2019-2015 роки триває і у найближчому часі винесений на розгляд ради громади.