Шановні жителі Підволочиської громади, робочою групою з місцевого економічного розвитку, до складу якої увійшли представники різних цільових груп: місцевої влади, бізнесу, громадських організацій, молоді, освіти, визначено проект, який реалізовуватиметься в межах LED компоненту в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Таким проектом буде «Міський парк – громадський  простір, відкритий для мешканців та бізнесу», який передбачає облаштування відкритого громадського простору у центральному парку Підволочиська, який стане місцем зустрічі мешканців громади та місцевого бізнесу.

  Чому саме цей проект визначений пріоритетним?

  При напрацюванні стратегії розвитку громади, за результатами опитування мешканців, одним із пріоритетів розвитку громади було визначено облаштування відпочинково-культурних зон.

 Головним аргументом членів Робочої групи було те, що  у парку відбуваються масово-розважальні заходи  для мешканців Підволочиська та інших населених пунктів громади. Але, на сьогоднішній день, парк перебуває  у неналежному стані: відсутній громадський туалет, немає закладів харчування, ні стаціонарних, ні мобільних. Благоустрій території проводився кілька десятків років тому і не задовільняє сучасні естетичні запити мешканців. Проблемою також є недостатня кількість відпочинково-розважальних послуг для активного відпочинку мешканців громади, особливо дітей. Тому, наші жителі отримують вищевказані послуги та сервіс у сусідньому місті Волочиськ Хмельницької області.

 Основними заходами проекту буде:

1)    комплексний благоустрій території парку;

2)    облаштування відпочинкових зон;

3)    облаштування місць для бізнесу;

4)    спорудження сучасного громадського туалету.

  Просимо усіх небайдужих мешканців громади долучитися до обговорення цієї проектної ідеї.  Ми розраховуємо на Ваші зауваги, коментарі та пропозиції , які дозволять  доповнити або розширити наше бачення реалізації цього потенційного проекту.

  Ми сподіваємося, що  спільна робота над проектом і, в подальшому,  його реалізація сприятиме кращому розвитку громади, і ми зможемо пишатися тим, що є жителями Підволочиської ОТГ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису