Напередодні Дня Незалежності України відбулася зустріч із старшим тренером Підволочиської ДЮСШ Валерієм Колотієм, який розповів про свою тренерську роботу у спортивній школі, у якій він працює вже 22 роки, за цей час він виховав не одне покоління  талановитих спортсменів.  Основним завданням, яке він поставив перед собою є виховання і розвиток спортивних здібностей юних футболістів.

  Вихованцями тренера є Білик Олег – гравець команди вищої ліги «Олександрія», член збірної України; Кузик Денис – гравець команди «Динамо-Київ Ю-21»; Пліс Тарас – колишній гравець  команди «Агробізнес»; Малащук Андрій – гравець команди «Нива» Тернопіль -  друга ліга; Старушко Максим – учень Моршинської академії футболу – учасник фінальної частини ДЮФЛ України 2005 року народження;  окремо тренер хотів би відмітити колишнього вихованця, учня Моршинської академії футболу, талановитого футболіста – Маряша Тараса.

  Команди ДЮСШ під керівництвом Валерія Колотія неодноразові переможці та призери чемпіонату області з футболу. У 2009 році срібні призери чемпіонату України з міні-футболу з ВФСТ «Колос» вихованці 1998-1999рр. народження. У 2010 році – срібні призери з міні-футболу в ВФСТ «Колос» вихованці 2007-2008 рр. народження, фінальна частина змагань проводилась у м.Каховка Херсонської області.   

  У 2018 році у співпраці із польською гміною Новий Томишль Підволочиської громади відбулась поїздка в Польщу для обміну досвідом з футболу за сприяння селищного голови Віталія Дацка та начальника організаційного відділу Мар’яни Кузьмін,   де вихованці тренера показали себе з хорошої сторони, як культурної так і зі спортивної та зайняли друге місце у закордонному турнірі.

Тренер на цьому не зупиняється  і продовжує працювати, здобуваючи все нові і нові перемоги. У цьому році його вихованці зайняли перше місце з футзалу в першості області серед ДЮСШ та друге місце з великого футболу.

У 5-6  червня юнаки 2005 року народження виграли зональні Всеукраїнські змагання на приз клубу «Шкіряний м’яч» у місті Шаргород Вінницької області, та будуть представляти  Тернопільську область на фінальних  Всеукраїнських змаганнях у місті Миргород Полтавської області 26-30 серпня 2019 року.

  Завдяки Підволочиській селищній раді та зокрема голові громади Віталію Дацку, який долучається і сприяє розвитку спорту, виділяється достатньо коштів на розвиток футболу в громаді. Він завжди присутній на усіх турнірах, вболіває за своїх спортсменів і нагороджує їх пам’ятними відзнаками, допомагає у  закупівлі  спортивного інвентаря   (м’ячів, футбольних форм), також посприяв у виділені коштів на ремонт спортивного залу Підволочиської ДЮСШ.

  У своєму подальшому  спортивному майбутньому, старший тренер Валерій,  поставив перед собою завдання ніколи не зупинятися    на досягнутих перемогах, дивитися   вперед з упевненістю і оптимізмом, і з кожним  днем  знаходити новий стимул і новий шлях до успіху і щиро сподівається, що йому і надалі будуть йти на зустріч підтримуючи  його ідеї у розвитку спорту нашої громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису