17 листопада архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк) візитував парафію св. Миколая Чудотворця с. Галущинці (Підволочиського деканату). З нагоди 265-тилітнього ювілею храму архиєрей очолив Божественну Літургію за участю декана Підволочиського о. Михайла Валійона, адміністратора парафії о. Володимира Фурмана та великої кількості вірних парафії, представників влади і гостей.

 Торжественне Богослужіння відбулося у храмі, який збудовано у 1754 році. Старовинна церква є окрасою села та свідком найважливіших подій його історії. Архиєрей піднесеними словами привітав громаду з празником, активних парафіян та меценатів відзначив подячними грамотами. Особливо вітав представників римо-католицької (РКЦ) та православної (ПЦУ) громад села, які були присутні на Богослужінні на чолі зі своїми священиками.

 Також, молитвою було вшановано пам’ять учасників бойових дій Романа Пічака і Андрія Тимощука, які віддали своє життя, захищаючи Україну, та поховані на цвинтарі в с. Галущинці.

На святкування прибули  голова Тернопільської облдержадміністрації Ігор Сопель,  голова селищної ради Віталій Дацко, депутат селищної ради Оксана Капелусь та перший заступник голови РДА Олександр Войціховський.  Голова ОДА  у свою чергу сказав: «Дякую місцевій громаді за запрошення розділити разом з ними це свято. Бережіть і шануйте святиню, яку отримали у спадок від своїх дідів та прадідів!»

 Насамкінець архиєпископ Василій відвідав місцевий геріатричний притулок, де благословив та духовно підтримав людей похилого віку. Новий центр, створений на базі села Галущинці, розрахований на 25 людей похилого віку, які потребують догляду та опіки.  

Фото без опису

Фото без опису