Сьогодні в день святкування та вшанування пам’яті Святого  Миколая, яке так полюбляє святкувати дітвора - в нашій громаді велике свято. Розпочалася ціла низка святкувань.

 Свято розпочалося о 15.00 годині в Підволочиському Центрі дитячої та юнацької творчості з  благодійного марафону «Подаруй дитині радість». В цьому марафоні місцеві приватні підприємці  стали благодійниками,  мали змогу відчути  себе  в ролі Святого Миколая і кожен зміг виконати мрію не однієї дитини, а 24 дітей, адже це діти – сироти, діти позбавленні батьківського піклування та діти, батьки яких загинули в зоні АТО. Даний святковий захід з чудовою концертною програмою підготували вихованці та вчителі нашого «Школярика». Своїми талантами ділилися талановиті вихованці Христинка Паньків, Андрійко Дорофеєв, Денис Крет, Пограбська Настя, Бігун Іринка, Юрчик Гарбич та учасники танцювального колективу під керівництвом Кусекової Н.О. та Герцунь  В.І. та інші.

 Одночасно в Підволочиському будинку культури  також тривала святкова програма і для дітей соціально незахищених категорій нашої громади, а саме для дітей учасників АТО, дітей з багатодітних та малозабезпечених  сімей,  дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Свято розпочалося з святкових танцювальних номерів  колективу бального танцю  «Фієста»  під керівництвом  Каріни Байди та народного аматорського ансамбль танцю «Пролісок»  керівник Катерина Олійник, веселих пісенних композицій молодих талановитих дітей з дитячого ансамблю під керівництвом Ярослава Швириди та незабутні музичний номер у виконанні учня  Підволочиської музичної школи Назара Яворського. Атмосфера стала ще більш святковою коли до присутніх вийшов Святий Миколай на якого всі чекали. До  присутніх  таж з вітальним словом звернувся голова громади Віталій Дацко подякував за гарне свято та вручив солодощі.

 Яскравим завершенням святкування стало  спільний відлік часу до запалення вогнів на центральній ялинці селища та вручення пластунами «Підволочиської станиці» Вифлеємського вогоню миру. Цей вогонь пластуни поширюють естафетою з місця народження Спасителя у різні країни світу. Полум’я символізує єдність людей доброї волі, побажання злагоди і Божої опіки.

 Загалом свято вдалося на славу. Хочемо зазначити, що подібні свята відбуваються майже у всіх населених пунктах нашої Підволочиської громади.

Щиро дякуємо всім  хто  в особливий спосіб долучився до свята Миколая та проявив людське милосердя та добро, бо коли береш наповнюєш руку, а коли віддаєш – наповнюєш серце.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису