04 лютого в приміщенні Підволочиської районної державної адміністрації за участю начальника Управління екології та природних ресурсів Тернопільської обласної державної адміністрації Ореста Сінгалевича відбулася нарада щодо раціонального використання лісових ресурсів району.

   Орест Сінгалевич проінформував, що на території Підволочиського району є 801 га лісів, які перебувають за межами населених пунктів, на землях запасу та інших лісовкритих площ, не переданих у власність чи користування. З них 548,8 га таких лісів на землях Підволочиської селищної ради (громади) – найбільше за межами сіл Супранівка (70,5 га), Мислова (66,6 га), Качанівка (69,0 га), Клебанівка (65,0 га), Кам’янки (58,7 га). Він обіцяв сприяти розробленню механізмів фінансування земельної документації та утворенню в складі Управлінь житлово-комунальних господарств підрозділів лісового комунального господарства. Новостворені громади Підволочиська мають стати пілотними у реалізації цих заходів.

    Голова Підволочиської селищної ради Віталій Дацко нагадав, що ще після прийняття Розпорядження голови Обласної державної адміністрації  від 08 серпня 2019 року № 490 «Про заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів області» та аналогічного Розпорядження голови районної державної адміністрації від 23 серпня 2019 року № 212 Підволочиська селищна рада пропонувала провести інвентаризацію лісів і розробити проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок , що перебувають під лісами і не надані у користування. Він зауважив, що дані «безхозні» ліси свого часу були посаджені, доглядалися жителями сіл і буде  справедливо, коли вони стануть власністю громади, тому стане можливим цілком законно їх охороняти і впорядковувати.