«Яким я бачу парк в Підволочиську?» - саме це запитання вчора стояло перед усіма присутніми, які прийшли на першу зустріч з консультантами – урбаністами Олександром Шевченком (м.Київ) та Ярославом Яковлевим (м.Харків).
Перш ніж розпочати зустріч з мешканцями Підволочиська, урбаністи спільно з молодими архітекторами Святославом та Ярославом Ракочими, які розробили проект реконструкції селищного парку вийшли на місце, щоб зрозуміти і побачити  незалежним поглядом про що йде мова.
Обійшовши всю територію, зустрівшись з жителями, які проходили парком, урбаністи опитували людей щодо візії та змін парку, які б хотіли вони зробити в ньому.

Вже в 12.30 годині в залі селищної ради тривало жваве обговорення майбутніх змін. Обговорено всі наявні позитивні та негативні сторони існуючого парку. Усі присутні висловили свою думку з цього приводу. За результатами цієї зустрічі урбаністами буде зпроєктовано  зонування діючого парку та презентовано на наступній зустрічі.

Беручи до уваги всі коментарі постали питання: Чи варто все відновлювати? Чи можливо було б краще змінити, оживити, модернізувати? Все це можливо зробити не за один раз, не за один рік.

Прогнозується проєкт, що центральний парк селища - це комфортне, безпечне, естетичне місце призначене для релаксу, комунікації та активного відпочинку усіх категорій людей.

Даний захід відбувався в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність»  (DOBRE), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)планується реалізація проекту «Створення простору з покращеною інфраструктурою для мешканців та бізнесу у парку смт. Підволочиськ»


#Підволочиська_ОТГ
#DOBRE
#USAID
#Зможемо