1 березня у Підволочиському будинку культури відбулася прем’єра вистави «Жмурік або «All inclusive» за п'єсою сучасного українського драматурга Анатолія Крима, у виконанні володарів «Гран-Прі» обласного конкурсу народних аматорських театрів ім. Леся Курбаса, а саме - народного аматорського театру ім. Леся Курбаса Підволочиського будинку культури Підволочиської селищної ради. Режисер Віктор Поп’як. Актори: Віктор Поп’як (Аркадій), Мар’яна Кузьмін (Ліза), Степан Цьмух (Вася), Діма Кохан (Міша утішитель), Сергій Копотілов (Дядя Паша).

 Можна з впевненістю сказати, що такого аншлагу наше містечко давно не бачило. Переповнений зал, із-за куліс доносили крісла, а ще - стоячі місця...

Коротко про сюжет...

 Життя Аркадія – головного героя вистави в один момент летить шкереберть. Бізнес, який він роками тяжко будував разом з дружиною, спалюють. Розбитий горем він напивається так, що лікарі врешті-решт вирішують, що Аркадій помер. До того ще й патологоанатом не зробив розтину, а формально заповнив свідоцтво про смерть. По документах – Аркадій помер. Труна, місце на кладовищі, родичі в траурі, поминальний обід замовлено  – підготовку скасувати вже неможливо. Але він прокидається в морзі. Та тут виникають такі обставини... що, мабуть, смерть була б для нього непоганим варіантом...

 Акторам вдалося передати неймовірну енергетику. Сказати, що це було круто, то нічого не сказати... Так сильно, так щиро, так професійно, так харизматично. Актори тримали глядачів у надзвичайній емоційній напрузі від першої й до останньої хвилини вистави. Хтось сміявся одночасно із героями твору, а хтось нерухомо не відводив очей із сцени, пропускаючи крізь себе всі емоції акторів, проте байдужим не лишився ніхто.

 По завершенні вистави, до глядачів звернувся заступник селищного голови Володимир Витрикуш, котрий подякував акторам за чудову гру й постановку, зазначив, що надіється, що народний аматорський театр буде гастролювати, і п’єсу побачать ще більше людей, а також актори запросять на нові прем’єри. Директор Підволочиського будинку культури Діана Поп’як, яка також висловила подяку акторам і запросила усіх бажаючих приєднатися до аматорського складу народного театру.

 Довгі овації, квіти акторам – краще свідчення того, як пройшла прем’єра. Глядачі стоячи аплодували акторам, а в залі лунали численні «Браво!». У холі підволочисці нестримно ділилися своїм захопленням від талановитої гри та сюжету «чорної» комедії. А також обмінювалися своїми враженнями ще й протягом вечора й  наступного дня у соціальних мережах.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису