Яскравим завершенням зими цього року в Качанівці відбулось святкування Масниці. Дійство відбулося в прощену (сиропусну) неділю, в переддень Великого Посту.

   Здавна прихід весни символізував початок усього нового. Недарма в народі кажуть: «Весна прийде і життя нове принесе». І нові мрії, сподівання, бажання.

   У сільському будинку культури людно... Здається, що на свято завітали усі його мешканці, а також гості -  голова селищної ради Віталій Дацко та його заступник Іван Осадчук. Такий захід організували директор сільського будинку культури Наталя Челень, а також Люба Пастер та Надія Дудар.

  Діти й дорослі весело проводжали зиму, глядачам демонстрували свою майстерність: Дмитро Устянівський, Микола Дубіль, Христина Нагорна, Вероніка Парипа, Максим Витко, Анастасія Томчишин, Христина Джупіна, Вікторія Гринда, Денис Голіят, Володимир Гринда, Андрій Будник, , Катерина Бурка, Каріна Турчин, Дмитро Челень, Іван Витко, Аліна Палис, Мирослава Яхван. Танець «Вареники» виконували Ірина Шачук, Марія Турчин, Вероніка Паньків, Аліна Платко, Андріана Платко, Катерина Дубіль, Діана Ющак, Діана Корняк.

  Лунали дзвінкі пісні «Ой мій милий вареників хоче» у виконанні Андрія Челеня, Ілони Федорук, Вероніки Паньків, «А ми дівчата з України» - Яни Пастер, Яни Котляр, Вікторії Козачук, Вікторії Ярецької, Вікторії Гайдамахи, Тетяни Нагірної, Софії Захарчук, Юлії Палис. У Сценці «Побачення в ночі» грали Ярослав Федорук та  Наталя Челень. Танцювали учасниці гурту «Дони Мадонни» Юра Гринда, Наталя Паньків, Оксана Ющак, Наталя Шаварин, Люба Пастер, Наталя Челень, Юля Липка.Варто зауважити, що для Наталії Челень цей концерт став дебютним, адже вона новачок у цій справі. Але гучні аплодисменти свідчили про її успіх.

  По завершенні концерту Віталій Дацко висловив подяку всім учасникам за активну участь, за їхню майстерність та піднесений настрій,  побажав миру та спокою на нашій землі, міцного здоров’я землякам та здійснення всіх задумів. А також селищний голова повідомив, що відділ освіти подав запит щодо виділення шкільного автобуса Качанівській школі. Після цього почалося народне гуляння з куштуванням пампушків та інших страв, якими були щедро накриті столи. Завершилося дійство народними танцями, староста Турівки  Іван Каптій і староста Рожиськ  грали н баянах, люди насолоджувалися українськими піснями.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису