Весна вже сонячно посміхнулася нам  погожими днями, яскравими весняними квітами, мелодійним співом пташок, які сповіщають про пробудження природи від зимового сну. І настрій у людей теж змінився, покращав. Тому минулої неділі й поспішали вони родинами, з друзями на традиційні святкування проводів Зими і зустріч Весни, що відбулися в Чернилівці, адже останній день Масниці (Прощеної неділі) завжди славився велелюдними гуляннями та частуванням.

  У Чернилівці голосно й дзвінко лунали пісні, відбувалося ціле театралізоване дійство, присвячене зустрічі весни та проводам зими. Мешканців села та гостей привітав зі святом й подякував за таке колоритне видовище селищний голова Віталій Дацко, а також пообіцяв закупити для клубу лаштунки сцени та апаратуру. Люди цьому дуже раді, адже знають, що Віталій Дацко слово тримає, бо уже допомагав їм, надавши кошти на ремонт стелі, який був успішно здійснений. Завдяки такій допомозі тепер тут святково і затишно.

  Під час концерту звучали побажання весні, яка починає порядкувати на землі і припрошує до роботи всіх, хто хоче, щоб вона розквітала, радувала нас красою та добрими врожаями.

  Активну участь в організації і проведенні заходу брали староста села Ольга Володимирівна Липка, завклубом Ганна Ігорівна Алексєєва, учасниці колективу «Бабоньки — вперед»: Ірина Поточняк, Леся Ланова, Мирослава Барняк, Ірина Франчик, Наталія Яворська, Ольга Липка, Ольга Конопацька. Варто сказати, що дівчата з цього колективу  так гарно співали і танцювали, що глядачам в залі хотілося приєднатися до них. Треба відзначити і дітей, що брали участь у концерті: Вікторія Марчак, Марія Стасюк, Лілія Яворська, Аліна Лиса, Аліна Липка, Анастасія Форгель, Єлизавета Руснак, Христина Барняк, Поліна Дутка, Єлизавета Демчук, Ірина Барняк, Вікторія Устянівська, Адріана Будник.

 Звичайно, не обійшлося без пригощання. Місцеві господині вражали різноманіттям смаколиків, вважається,  чим більше їх буде на столі, тим багатшим і щедрішим буде рік, тож жінки подбали, щоб ніхто з свята не пішов додому голодним.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису