Разом із приходом весни людство вшановує пам’ять великого генія України, народного кобзаря Тараса Григоровича Шевченка. Тарасове свято відбулося минулої неділі і в Підволочиську,  де на сцені будинку культури проходив звіт мистецьких колективів сіл Галущинці, Клебанівка і Жеребки, присвячений 206-ій річниці від дня народження поета.

 Проникливо, лірично і душевно звучало вступне слово вчительки української мови та літератури Клебанівської загальноосвітньої школи Марії Дмитрівни Дзядик. Свою розповідь вона органічно переплела з сьогоденням, показавши, наскільки актуально звучить у наші дні полум’яне Шевченкове слово, його безсмертні рядки:

І забудеться срамотня
Давняя година,
І оживе добра слава,
Слава України,

І світ ясний, невечерній
Тихо засіяє…
Обніміться ж, брати мої,
Молю вас, благаю!

 Піснею на слова Шевченка «Думи мої» відкрив концерт мішаний ансамбль сільського будинку культури села Галущинці.

 Під мелодію «Шлях до Тараса» представники аматорських колективів поклали квіти до підніжжя пам’ятника  Шевченкові.

 Вокалісти ансамблю виконали також пісні «Така її доля», «На високій дуже кручі», показавши високий рівень акапельного співу.

 Гідно представили своє село аматори з Клебанівки: вокальне тріо у складі Віри Костюк, Лесі Чуйко та Ореста Макітри з акомпаніатором Богданом Пришляком; соліст Роман Яворський; жіночий вокальний ансамбль і його художній керівник Мар’яна Яворська; Павло Яворський і Ольга Крищук у поетичній мініатюрі «Сіятиме мов місячна лебідка» та читець Андрій Максимчук з Шевченкового.

 Глядачі заслужено нагородили оплесками солістів з Галущинець — художнього керівника будинку культури Олександра Биця,  Евеліну Мащук та Вікторію Качалубу.

 Зворушливо звучала лірична пісня «Коли на волю проситься сльоза» у виконання тріо з Жеребок у складі Ніни Мороз, Олександри Мандзюк та Ольги Сутулець.

 У фінальній частині разом з учасниками творчого звіту виступив народний аматорський хор будинку культури селища Підволочиськ. Безсмертні рядки заповіту продекламував учасник хору Іван Реєнт, після чого зі сцени в зал полинуло «Реве та стогне Дніпр широкий».

 По завершенню концертного дійства до учасників та глядачів звернувся селищний голова Віталій Дацко, який подякував аматорам за змістовний концерт та привітав усіх присутніх з настанням весни, шевченківськими днями, згадав і тих, хто зустрічає весну в окопах на сході, даруючи нам можливість радіти сонцю і святкувати під мирним небом.

 Забезпечити участь своїх творчих колективів у цьому аматорському звіті допомагали старости сіл Галущинці, Жеребки і Клебанівка Михайло Схаб, Анатолій Дідух та Петро Кульпак, керівники закладів культури Людмила Ковальчук, Орест Макітра і Володимира Мельник, художні керівники Олександр Биць і Мар’яна Яворська.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису