Фото без опису

         Шановні мешканці Підволочиської громади!

Зважаючи на всі дії з боку держави, районної та місцевої влади хочемо звернути Вашу увагу на введений карантин. 

Звертаємося до людей, які перебувають на вулицях громади!

Просимо Вас припинити відвідування громадських місць, організацій та установ без нагальної на це потреби. Це не лише Ваша безпека та здоров'я, але і здоров'я інших людей, які перебувають в зоні ризику через чиюсь безвідповідальність.

Наголошуємо, що прийнято Закон України від 17.03.2020 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/530-IX, Уряд прийняв рішення про заборону пасажирських перевезень та обмежив кількість учасників масових заходів 10 особами https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-prijnyav-rishennya-pro-zaboronu-pasazhirskih-perevezen-ta-obmezhiv-kilkist-uchasnikiv-masovih-zahodiv-10-osobami. Також місцевою комісією та районним оперативним штабом при Підволочиській райдержадміністрації на спільному засіданні прийнятий протокол, яким заборонена робота закладів громадського харчування (ресторанів, кафе). Винятком є лише робота роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту – додається П Р О Т О К О Л спільного засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та районного оперативного штабу з організації профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню та поширенню коронавірусної інфекції на території району .

Селищною радою також прийнято ряд нормативно-правових документів: рішення виконавчого комітету Підволочиської селищної ради №54 Про заходи щодо запобігання поширенню інфекції, спричиненої коронавірусом COVID-19  на території Підволочиської селищної ради, рішення сесії Підволочиської селищної ради № 4924 Про посилення  заходів щодо запобігання поширенню інфекції, спричиненої коронавірусом COVID-19 на території Підволочиської селищної ради.

Ще хочемо звернути Вашу увагу на існуючу паніку, яка вирує в соціальних мережах. Не потрібно поширювати неперевірену інформацію щодо поширення інфекції та кількості заражених, способів самолікування, «окроплення з вертольотів» та інших фейків. Люди збентежені та в паніці звертаються до старост, депутатів, представників селищної ради за підтвердженням подібного роду фейкової інформації. В разі таких звернень будемо реагувати в межах чинного законодавства та інформувати в поліцію.

Всю достовірну інформацію Ви можете отримати на офіційній сторінці Підволочиської селищної ради https://pidvolochyska-gromada.gov.ua  чи сторінці у Фейсбук сторінці Підволочиської селищної ради https://www.facebook.com/pages/category/Government-Organization/Підволочиська-селищна-рада-199983530742993/.

Сьогодні ціною нашої несвідомої поведінки може бути людське життя! Дотримуйтеся правил карантину та бережіть власне здоров'я!