Фото без опису

Через епідемію коронавірусу дрібні фермери та сімейні  господарства по усьому світу мають проблеми із збутом власної продукції.

В Україні, як і в усьому світі, через карантин зачинені усі ринки, невеликі фермерські господарства та сімейні кооперативи не мають можливості збувати власну продукцію, а значить – отримувати прибутки і платити податки.

Підволочиська селищна рада активно співпрацює із Асоціацією міст України і спільно шукає способи допомоги підприємцям мінімізувати втрати під час пандемії.

Щоб допомогти дрібним фермерським та сімейним господарствам України – громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” у партнерстві з Асоціацією міст України розробили онлайн майданчик rynok.in.ua  на якому сільськогосподарські фермери зможуть розмістити інформацію про власну продукцію, а споживачі легко її знайти. 

Проект «Відкритий ринок» покликаний допомогти їм знайти своїх покупців, які у свою чергу отримують можливість придбати якісні свіжі продукти. По суті, ця платформа переводить ринок в онлайн. І це – тренд, адже сьогодні в онлайн працює уся країна.

Проект “Відкритий ринок” також допоможе мешканцям міст і містечок, які прагнуть споживати екологічну продукцію з села, але через заходи із боротьби з коронавірусом ринки та ярмарки закриті – тому така можливість обмежена. За словами організаторів задуму, основними принципами майданчика є легкість користування, простота пошуку та безкоштовна участь як для фермерів так і для покупців.

Участь у «Відкритому ринку» може бути вигідною і для підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю сільськогосподарською  продукцією, власникам закладів громадського харчування, супермаркетів та магазинів.  Адже, на платформі цілком безкоштовно можна вигідно замовити високоякісний  товар. Суть проекту  - звести між собою дрібних виробників с/г продукції та потенційних споживачів їх товарів.

Проект “Відкритий ринок” стартує у середу 15 квітня о 15:00 за посиланням  https://rynok.in.ua

 

Поширюйте інформацію серед своїх знайомих і «Відкритий ринок» повноцінно запрацює найближчим часом.