Сьогодні, 23 квітня відбувся  вебінар “Поводження з твердими побутовими відходами:  практичні поради для об’єднаних територіальних громад”.

Вебінар спрямований на обмін досвідом у сфері поводження з твердими побутовими відходами, набутим партнерськими громадами Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Були  розглянуті  рівні поводження з твердими побутовими відходами, особливості планування у цій сфері, типові помилки комунікації при реформуванні сфери поводження з ТПВ на рівні об’єднаної територіальної громади, а також практичний досвід партнерських громад Програми USAID DOBRE з різних областей України.

У вебінарі взяли участь представники більше 70 громад. Під час якого було обговорені  питання, а саме:

  • Планування у сфері муніципальних послуг. Концепція Плану вдосконалення послуги (Service Delivery Improvement Plan, SDIP). Особливості послуги поводження з твердими побутовими відходами. Огляд діяльності Програми USAID DOBRE у сфері поводження з ТПВ;
  • Формування культури поводження з ТПВ: виклики та можливості для громад;
  • Досвід партнерських громад Програми USAID DOBRE з вдосконалення послуги поводження з твердими побутовими відходами;
  • Обговорення проблем та перспектив розвитку.

Вебінар проводили: Олександр Муратов - спеціаліст з послуг місцевого самоврядування, USAID DOBRE, Максим Бурдавіцин - експерт з послуг місцевого самоврядування, USAID DOBRE, Сергій Аверков - виконавчий директор ГО «Агентство економічного розвитку», консультант Програми USAID DOBRE.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) — це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. До команди виконавців програми DOBRE на чолі з Global Communities входять: Український кризовий медіа-центр, громадська організація Social Boost, Фундація підтримки місцевої демократії (FSLD/FRDL), Малопольська школа державного управління при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Національний демократичний інститут (NDI).

Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях України: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису