Фото без опису

ПРОТОКОЛ № 9
позачергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Підволочиській районній державній адміністрації
від 23 травня 2020 року
смт Підволочиськ



Онищук Борис    -       голова районної державної адміністрації, голова комісії

Конарська Софія -       головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту, інфраструктури та енергетики районної  державної адміністрації, секретар комісії

У засіданні взяли участь:
члени місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при районній державній адміністрації.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:
1. Про продовження карантину на території району у зв’язку із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від   20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів». (доповідачі: Хрущ Назарій - заступник голови районної державної адміністрації, Стойловський Вадим - начальник відділу з питань цивільного захисту, інфраструктури та енергетики районної державної адміністрації).

ВИСТУПИЛИ:
        Хрущ Назарій – ознайомив з рішенням позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації   від 22 травня 2020 року та постановою Кабінету Міністрів України від  20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».
       Стойловський Вадим – поінформував про здійснення пасажирських  перевезень в умовах карантину та надав пропозиції щодо відновлення роботи транспортного сполучення.
ВИРІШИЛИ:
1.  Інформацію щодо встановлення карантину на  території регіонів України з 22 травня по 22 червня 2020 року взяти до відома.
2. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від   20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів»  встановити карантин на території Підволочиського району з урахуванням епідемічної ситуації в районі до 22 червня 2020 року.
3.  Головам Скалатської міської (Савончак Петро), Підволочиської селищної (Дацко Віталій) та Скориківської (Потіха Зіновій), Новосільської (Стахурський Ілько) і Токівської (Яворська Ганна) сільських рад з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19:
3.1. Забезпечити реалізацію чинних норм законодавства та постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392  «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».
3.2. З урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених постановою дозволити послабити протиепідемічні заходи на території населених пунктів міської, селищної та сільських рад, а саме:
1)  з 25 травня 2020 року :
- проведення спортивних заходів без глядачів, у яких беруть участь не більше ніж 50 осіб. Спортивні заходи, в яких беруть участь понад 50 осіб, можуть проводитися за погодженням із Міністерством охорони здоров’я України за результатами оцінки епідемічних ризиків;
-  діяльність готелів (крім функціонування ресторанів у готелях);
- відвідування закладів дошкільної освіти, за наявності рішення міської, селищної та сільських рад, щодо початку роботи цих закладів;
2)  з 1 червня 2020 року:
- проведення релігійних заходів за умови перебування не більше однієї особи на 10 кв. метрах площі будівлі, де проводиться релігійний захід;
- роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж   10 осіб).
  4. Дозволити регулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у внутрішньорайонному сполученні за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.
5.   Виконавчому комітеті Підволочичької ОТГ  створити робочу групу, з метою встановлення контролю за діяльністю автостанції селища Підволочиськ та дотриманням вимог щодо організації протиепідемічних заходів, залучивши представників Держпродспоживслужби та Національної поліції.
6.    Враховуючи те, що підопічні стаціонарних та реабілітаційних установ системи соціального захисту населення належать до групи ризику при вірусній інфекції СОVID-19, продовжити до 22 червня 2020 року дію карантину у всіх стаціонарних установах системи соціального захисту населення, з обов’язкових дотриманням усіх рекомендацій з організації протиепідемічних заходів, включаючи максимальне обмеження переміщення персоналу за межі стаціонарних установ, а реабілітаційним установам утриматися від надання реабілітаційних послуг на період дії адаптивного карантину.