До Дня захисту дітей система безоплатної правової допомоги з 1 по 5 червня 2020 року проводить у соціальній мережі Instagram челендж «Права дитини». Мета акції – привернути увагу суспільства до стану захисту прав дітей в Україні.

Минулого року до системи безоплатної правової допомоги звернулося понад 2,3 тис. дітей. Протягом січня-квітня цього року – понад 800 неповнолітніх. Діти мають право на особливий захист, і фахівці системи БПД готові у будь-яку мить прийти на допомогу кожній дитині.

Акаунт, з якого буде розміщуватися новина, має бути відкритий. Щоб стати учасником челенджу необхідно завантажити фото або відео у сторіз із хештегом #правадитини. Слід зазначити найважливіше, на власну думку, право дитини. Необхідно також позначити сторінку Координаційного центру з надання правової допомоги @ualegalaid.

Кількість дописів необмежена, але це не впливає на результат конкурсу. Переможці челенджу отримають сувенірні подарунки від партнерів – Представництва ОБСЄ в Україні, Програми реформування сектора юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Будуть обрані 10 переможців за допомогою програми Random випадковим чином серед учасників челенджу.