Фото без опису

Упродовж 7 місяців 2020 року через Підволочиську районну філію Тернопільського обласного центру зайнятості шукали роботу 738 осіб віком понад 35 років.

Підволочиська районна філія Тернопільського обласного центру зайнятості активно сприяє їм у тому, аби вони знайшли себе на ринку праці, надаючи інформаційно-консультаційні послуги, організовуючи профнавчання, спрямовуючи на тимчасові роботи тощо. Відтак, за сприяння служби зайнятості Підволочищини вдалося працевлаштувати 287 осіб згаданої вікової групи, з них 4 - отримали роботу з компенсацією роботодавцям витрат єдиного соціального внеску. Понад 100 краян цієї вікової групи було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

39 безробітних після 35 років за спрямуванням Підволочиської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості пройшли професійну підготовку. Ваучер на навчання отримали 7 краян, для підвищення кваліфікації за професією медсестри.

До 30.09.2020 зареєстровані безробітні мають можливість безкоштовно пройти курси на глобальній освітній платформі Coursera за більш як 400 спеціалізаціями за напрямками: гуманітарні, природничі, соціальні, технічні науки, підприємництво, економіка, ІТ-технології та ін. За довідками потрібно звернутися до Підволочиської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості. Також діють ряд вебресурсів: Освітній портал державної служби зайнятості, Prometheus, Lingva skills.

Отож, у будь-якому віці, не зневірюйтесь, йдіть в ногу з часом – навчайтесь, цікавтесь інноваційними підходами до роботи, здобувайте сучасні знання та навички!

На 1 серпня 2020 року на обліку у Підволочиській районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості перебували 465 безробітних, з них більше 320 - особи понад 35 років, серед яких 185 - віком 45+ .

Хочемо нагадати роботодавцям, що лише гідна оплата праці та легальне працевлаштування зможуть привабити у Ваш колектив висококваліфікованих і сумлінних працівників. А робочий колектив, який складається із працівників різних поколінь та досвіду, працює набагато ефективніше, адже в ньому реалізовано раціональний підхід у використанні всього доступного трудового потенціалу.