Були розглянуті такі питання:

Щодо дотримання вимог бюджетного законодавства

Відповідно до статті 111 Бюджетного кодексу України місцеві фінансові органи здійснюють контроль за дотриманням бюджетного законодавства на кожній стадії бюджетного процесу щодо місцевих бюджетів. Місцеві фінансові органи у встановленому законодавством порядку одержують від центральних і місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, банків та інших фінансових установ усіх форм власності пояснення, матеріали та інформацію з питань, що виникають під час складання, розгляду, затвердження і виконання бюджетів та звітування про їх виконання. Рішення про бюджети та про внесення змін до них необхідно на наступний день після підписання надсилати для перевірки в департамент фінансів Тернопільської ОДА. Крім того, всі контрольні завдання, які надсилає департамент фінансів необхідно виконувати якісно та своєчасно.

 

Щодо фінансування видатків і передачі майна об’єднаним  територіальним громадам

Місцеві ради зобов’язані забезпечити здійснення видатків з додержанням їх розподілу між бюджетами, визначеного статтями 89-91 Бюджетного кодексу України. Перелік видатків, які здійснюються з бюджетів об’єднаних територіальних громад, що створюються згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, чітко визначено статтями 71, 89 та 91 Бюджетного кодексу України.

Участь у нараді взяли голови об’єднаних територіальних громад та керівники фінансових управлінь. Відбувся діалог, та обмін думками щодо розглянутих питань.

Фото без опису