14 травня з нагоди  Дня матері та Міжнародного дня сім’ї в Підволочиському будинку культури відбувся святковий концерт, який підготували вихованці Будинку школярів.  Приємно відмітити, що в перше за останні роки зал був переповнений  глядачами.  Хвилини радості нам подарували вихованці Підволочиського будинку школярів: танцювальний колектив «Барви» (керівник – Олеся Панасюк), танцювальний колектив «Імпульс» (керівник – Катерина Олійник), школа раннього розвитку дітей (керівник – Ольга Поточняк), Школа успіху (керівник – Марія Хісамова). У фойє проводився майстер-клас «Дарунок для матусі своїми руками», можна було зробити фото на згадку.  Для всіх учасників дійства від організаторів свята, в подарунок морозиво.

   На святі були присутніми селищний голова Віталій Дацко та начальник відділу освіти Світлана Мотика. Гостями свята були дитяча письменниця – Наталка Михно та представник благодійного українсько-канадського фонду «Світ дітей» - Люба Цицик.

  Селищним головою Віталієм Дацком з нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї  була оголошена подяка матерям вихованців Будинку школярів відділу освіти Підволочиської селищної ради за активну громадську діяльність, за виховання дітей в найкращих українських традиціях та за допомогу їм в особливих досягнення,  та керівнику Будинку школярів Нелі Яремі.  Також він щиро подякував підприємцям: Махніцькому А.Т.,  Льотковському О.Ю.,  за допомогу  в організації свята.