Фото без опису

 

 У нашій громаді відбулася гарна подія – урочисте відкриття Студії робототехніки на базі Комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» - єдиної в Тернопільській області та 14 в Україні!

Студія робототехніки – це сучасна аудиторія на 8 робочих місць, потужна комп’ютерна техніка. Робочі місця оснащені паяльними станціями, місцями для зборки, низкою матеріалів та комплектуючих, інструментів та методичних матеріалів, також обладнана майстерня з лазерним різаком для комфортної та безпечної роботи.

Дітям Підволочиської об’єднаної територіальної громади випала нагода стати на крок вперед і мати можливість розвивати свої знання та навички. Вони зможуть долучитись до основ робототехніки, програмування. Шість груп вже розпочали заняття за наступними програмами:

  • Основи програмування мовою Scratch (для учнів 2-5 класів)
  • Основи програмування мовою Python (для учнів 5-9 класів)
  • Основи робототехніки на платформі Arduino (для учнів 6-9 класів)
  • Курс користувача персонального комп’ютера (для дітей та молоді).

Що передувало: Два роки тому наша громада, в умовах жорсткого конкурсного відбору, була обрана, як учасник Програми DOBRE, яка реалізовується в Україні за підтримки Агентства Міжнародного Розвитку США (USAID). В рамках нашої співпраці із Програмою DOBRE обирався молодіжний проєкт і у березні минулого року, на зборах молоді громади було вирішено реалізувати  інноваційний навчальний проєкт, а саме «Відкриття студії робототехніки для формування інформаційних компетенцій у дітей та молоді ОТГ».

Підволочиською селищною радою, згідно проєкту, оплачено послуги ГО «Броботс» за навчання викладачів студії, методичне забезпечення, консультативно-інформаційний супровід під час навчального процесу у сумі 75,0 тис.грн. Також проведено ремонт приміщення студії на суму 145,0 тис.грн.

Програмою DOBRE по даному проєкту закуплено обладнання на суму 377,0 тис.грн.

Для втілення в життя проєкту долучилися також наші меценати: компанія «Континентал Фармерс Груп», за кошти якої зроблено ремонт майстерні, та придбано комплектуючі для меблів, а також благодійний канадський фонд «Світ дітей», за співфінансування якого придбано ноутбуки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису