4-6 листопада відбувся 3-денний онлайн-тренінг Академії Жіночого Лідерства в рамках програми  USAID “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)”.

Дане навчання проводиться Українським  Жіночим Фондом у партнерстві з Національним Демократичним інститутом Міжнародних відносин.

У 3-денному онлайн тренінгу, який є першим етапом навчання в Академії, у форматі ZOOM конференції, взяли участь активні жінки нашої громади. Таку можливість мали усі бажаючі жінки, попередньо зареєструвавшись та пройшовши конкурсний відбір.

Головна мета, що стоїть перед Академією – посилити роль жінок в процесах децентралізації, надати жінкам додаткових знань для більш активної та успішної участі у громадсько-політичних процесах у своїй громаді.

Протягом 3-х днів з учасницями працювали досвідчені тренерки Олена Моргун та Галина Целовальниченко.

На цьому етапі навчання включало наступні тренінгові модулі: 

  1. Жіноче лідерство: актуальність, бар’єри на шляху, переваги та супротив 
  2. Гендерна рівність, гендерні стереотипи, гендерно-чутливе управління як вимога часу 
  3. Ефективні комунікації, формування інформаційного поля лідерки.

Навчальна програма була дуже насиченою та цікавою.

Заключний 2-денний онлайн тренінг відбудеться 19-20 листопада,в рамках якого буде анонсовано старт Програми малих грантів на підтримку ініціатив випускниць 20-ої Академії Жіночого Лідерства з означених громад Тернопільської області, обраних на конкурсній основі.