Фото без опису

Державна служба зайнятості пропонує Вам широкий перелік послуг:

1.Вивчення потреб роботодавця та надання допомоги щодо укомплектування підприємств персоналом.

2.Здійснення на замовлення роботодавця підбору необхідних працівників із використанням психодіагностичних методик: проведення тестування, оцінка та інтерпретація результатів. Організація та проведення спеціалізованих співбесід  з претендентами на працевлаштування фахівцями служби зайнятості, в тому числі у форматі online (в приміщеннях ЦЗ);

3.Компенсація роботодавцям витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

4.Задоволення потреб у робочій силі при виконанні певних видів робіт, які потребують тимчасових працівників.

5.Допомога в оперативному підборі необхідних кадрів шляхом представлення вакансій для потенційних працівників в ході проведення ярмарок (міні-ярмарок) вакансій, аукціонів претендентів тощо.

6.Професійне навчання безробітних на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця як у навчальних закладах, так і безпосередньо на виробництві.

7. Допомога у збереженні кадрового потенціалу підприємств, установ, організацій:

а) фінансування виплат по частковому безробіттю та надання допомоги по частковому безробіттю;

б) фінансування витрат роботодавця на оплату праці працівників, яких з метою запобігання вивільненню тимчасово переведено за їх згодою на іншу роботу (до 6 місяців протягом року) за умови збереження за ними основного місця роботи;

в) фінансування витрат роботодавця на професійну перепідготовку або підвищення кваліфікації працівників, щодо яких є загроза вивільнення у зв’язку з реорганізацією або перепрофілюванням підприємства, тимчасовим припиненням виробництва, за умови збереження за працівниками місця роботи.

 8.Надання комплексу спеціальних послуг у розв’язанні проблеми роботи із трудовим колективом в ситуації запланованого вивільнення працівників. З цією метою здійснення превентивних та адаптаційних заходів, спрямованих на підбір роботи, профнавчання, залучення до самозайнятості цих громадян, консультування щодо змісту їх прав і державних гарантій, психологічну адаптацію працівників до початку їх фактичного звільнення.

9.Інформування роботодавців у відповідності з профілем підприємств про професійно-кваліфікаційний склад осіб, які зареєстровані в центрі зайнятості (далі – ЦЗ). Ознайомлення роботодавця з банком резюме безробітних та підібраних з сайтів пошуку роботи.

10.Інформування роботодавців про осіб, які шукають роботу та мають унікальні (рідкісні) професії, спеціальності або особисті якості, шляхом розміщення відомостей про них (без наведення прізвищ) на спеціальних стендах у секторі по роботі з роботодавцями та на відповідному файлі електронної бази даних ЄІАС.Net.

11.Консультування щодо впровадження певних норм законодавства про працю і зайнятість, державне соціальне страхування на випадок безробіття, в т.ч. при вивільненні працівників.

12.Надання консультацій з питань організації та провадження підприємницької діяльності.

13. Інформування про стан, основні тенденції та процеси на локальному ринку праці.

14.Інформування про витрати ЦЗ коштів страхового фонду з розкриттям досягнутого ефекту за статтями бюджету.

15.Допомога у підготовці текстів оголошень про вакансії і пошук кадрів для їх розміщення у ЄІАС.Net, засобах масової інформації.

16.Сприяння у проведенні роботодавцями співбесід із кандидатами на робочі місця – розробка і забезпечення відповідними рекомендаціями з техніки їх проведення, надання приміщень для зустрічі з кандидатами.

17.Проведення семінарів для керівників підприємств та представників кадрових служб. Проведення тренінгів та мастер-класів для підприємців-початківців з участю представників державних та недержавних структур, які за напрямами діяльності сприяють розвитку та підтримці малого підприємництва.

18.Розміщення в центрах зайнятості у Паспортах ПОУ відомостей про підприємства, їх історію, продукцію, що вони випускають, соціально-економічне становище тощо, інформації про вакансії.

19.Консультування з використання праці іноземців та осіб без громадянства.

20.Консультування з працевлаштування громадян, які потребують соціального захисту і не здатні конкурувати на ринку праці.

21.Консультування щодо надання послуг з посередництва в працевлаштуванні за кордоном.

22. Стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, організаціях та установах у вільний від навчання час.

23. Вільний доступ до Інтернет-порталу державної служби зайнятості. Унікальна можливість самостійно ознайомитись із розширеною інформацією про професійні якості і навички шукачів роботи з найбільшої в Україні бази даних, що містить інформацію про фахівців з усіх галузей економіки.

24. Створення «електронного кабінету роботодавця».

 

Послуги надаються державною службою зайнятості безкоштовно.

Ми готові стати вашими особистими консультантами!

Не зволікайте – звертайтеся до нас!

Ми завжди раді співпраці з вами!

Консультацію щодо надання послуг ви можете отримати

у будь-якому центрі зайнятості.

Контактні телефони Підволочиської районної філії Тернопільського ОЦЗ  0354321143, 0354322695