Фото без опису

Фото без опису

В період 01 – 04 грудня та 17 – 18 грудня  в приміщенні конференц-залу Підволочиської селищної ради у відповідності до  програми «U-LEAD з Європою» проведено тренінги для працівників селищної ради, старост ОТГ та працівників відділу «Центр надання адміністративних послуг». Даний тренінг складається з п’яти тематичних модулів напряму з покращення якості надання адміністративних послуг. Навчальний курс включив у себе всі ключові аспекти підготовки працівників для високоефективної роботи при  наданні адміністративних послуг.

Зокрема акцентовано, що для регіонального розвитку - ЦНАПи в умовах децентралізації створюють нову культуру спілкування працівників з клієнтами і виконують місію надання дійсно якісних та комфортних послуг для людей. Програма U-LEAD та інші проекти працюють над тим, щоб нові стандарти обслуговування клієнтів стали нормою для всіх державних сервісних інституцій.

Тренінгова програма розкрила теми ролі органів місцевого самоврядування в наданні послуг мешканцям громади; належної організації надання адміністративних послуг; порядку надання адміністративних послуг і їх якості; особливості надання окремих груп послуг, а також ділової етики та взаємодії з відвідувачами центрів надання адміністративних послуг. В рамках модулю взаємодії з клієнтами детально розглядалася тема гендерної рівності та гендерно-коректних принципів роботи з клієнтами ЦНАП.

Важливо розділити функцію надання послуг і створення політики. Сервісні функції не повинні належати Міністерствам, тому делегування повноважень органам місцевого самоврядування є необхідним. Завдяки реформі держслужби зараз державні службовці і працівники ОМС відчувають себе набагато більш захищеними. Тут дуже важливі якісна професійна підготовка кадрів, зарплати, навчання м’яким навичкам, обмін досвідом. Всі ці фактори впливають на якість надання послуг громадянам.

Навчальні тренінги відбулися в форматі дискусії. Тренерами програми «U-LEAD з Європою»  з покращення якості надання адміністративних послуг для населення зазначено: «Якість надання послуг, в першу чергу, залежить від співробітників ЦНАП. Саме тому навчання персоналу та підвищення його кваліфікації є надзвичайно важливим для створення належних центрів.»  Особливо звернено увагу на важливість модуля щодо ділової етики, який розкриває основні стандарти комунікації з відвідувачами ЦНАП – підґрунтя для надання якісних послуг. Завдяки здобутим навичкам працівники можуть організувати комфортну робочу атмосферу як для відвідувачів, так і для колективу ЦНАП.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису