Фото без опису

2 березня  на територію Підволочиського ринку завітали податківці на зустріч з підприємцями.

Основною метою цієї зустрічі стали питання змін  в податковому законодавстві щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Начальник Підволочиської ДПІ  ГУ ДПС у Тернопільській області  Олег Нагірний  заспокоїв підприємців ринку, які перебувають на спрощеній системі оподаткування першої групи, що  законодавчо  для таких платників не передбачено застосування РРО.

Платникам спрощеної системи оподаткування   другої та  третьої групи, які проводять розрахунки готівковими коштами,  перенесено терміни застосування РРО  до 1 січня 2022року.

Він розповів про види підприємницької діяльності які потребують обов’язкового застосування РРО. Змінились і граничні обсяги доходу  перебування на певних групах , так для першої групи  в 2021 році -  167 мінімальних заробітних плат що складає в сумі  1002 тис грн.

Також  зазнали зміни   і розміри доходу, які дозволяють працювати  без використання  РРО.

З  початку цього року  у випадку  коли платник єдиного податку впродовж року перевищує межу доходу  220 мінімальних заробітних плат, а це – 1 320 000 грн, то зобов’язаний використовувати РРО. Зробити це потрібно з першого числа місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення.

 Про карантинні пільги  для підприємців першої групи  розповіла головний державний інспектор Підволочиської ДПІ Надія Рижак.

 «Впродовж шести місяців  починаючи з грудня 2020 року  по травень 2021 року   ви як платники першої групи звільнені від сплати єдиного податку  і єдиного соціального внеску, при цьому цей період враховуватиметься до страхового стажу»,- наголосила  фахівець. Також довела присутнім що триває  кампанія декларування доходів  отриманих у 2020 році  у  джерела виплати яких податок не утримувався. Про особливості декларування тих чи інших доходів, як скористатись правом на податкову знижку цікавились присутні.

Також розповіла присутнім про можливість сплати податків через єдиний рахунок.

Під час зустрічі підприємці отримали відповіді на численні запитання, а також друковану продукцію.