Фото без опису

Наше майбутнє – це діти. Якими вони виростуть – таким і буде майбутнє. Виростити та захистити дитину, виховати в злагоді та мирі – це для держави основна мета. Для досягнення цього діти повинні мати певні права – права людини. Саме про права дітей та їх реалізацію говорили на зустрічі лідерів учнівського самоврядування шкіл Підволочиської громади з фахівцем Підволочиського бюро правової допомоги.

Коли людина народжується, вона отримує основоположне право на життя, з кожним днем, роком кожна людина починає володіти більшим обсягом прав. Спільно з шкільними лідерами дійшли висновку, що кожне право породжує обов’язок, іноді для дитини, іноді для батьків або і обов’язок держави. Під час обговорення положення Конвенції ООН про права дитини, дійшли висновку, що кожне закріплене в ній право не є більш або менш значущим в житті кожної дитини.

На завершення діти отримали Паспорт прав дитини, контакти системи безоплатної правової допомоги та інформацію, як скористатись своїм правом на безоплатну правову допомогу.

Звернутись до Підволочиського бюро правової допомоги можна за адресою: смт.Підволочиськ, вул..Д.Галицького, 80 (І поверх), тел.-факс.. (03543) 2-10-19.