Фото без опису

 Налагоджена та плідна співпраця з територіальними громадами є важливою для забезпечення вільного доступу громадян до джерел правової інформації та здійснення заходів щодо підвищення правової освіти та культури громадян.

 З такою метою у Тернопільському місцевому центрі з надання БВПД розробили Програму надання безоплатної правової допомоги населенню Підволочиської селищної ради на 2021-2022 роки. Впродовж березня керівник Підволочиського бюро правової допомоги взяла участь у засіданні виконавчого комітету, бюджетної комісії Підволочиської селищної ради де з старостами сіл громади та депутатами обговорили та погодили заходи передбачені програмою.

 «Розроблення та здійснення заходів правового, організаційного та економічного характеру спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги осіб, які мають право і потребують такої допомоги, а також забезпечення доступу до справедливого правосуддя є ключовим завданням програми надання безоплатної правової допомоги населенню Підволочиської територіальної громади» - зазначила керівник бюро.

 16 березня 2021 року рішенням сесії Підволочиської селищної ради затверджено Програму надання безоплатної правової допомоги населенню Підволочиської селищної ради на 2021-2022 роки.

 Також важливим завданням програми є підвищення  рівня проінформованості суб'єктів права на безоплатну правову допомогу щодо відповідних прав та обов’язків, механізму їх реалізації, забезпечення належного доступу до якісної безоплатної правової допомоги,  що потребує додаткового фінансування, у зв’язку з чим для окремих напрямів і заходів програми із селищного бюджету передбачено фінансування на суму 8 тисяч гривень.

 

Фото без опису

Фото без опису