Фото без опису

З метою популяризації сучасних форматів послуг та інформаційних технологій у профорієнтації населення, координації співпраці з данного напрямку діяльності з соціальними партнерами у Підволочиській районній філії Тернопільського ОЦЗ 12 травня 2021 року проведено за допомогою онлайн-сервісу «Zoom» V засідання Діалогового майданчика з питань професійної орієнтації населення.

Начальник відділу активної підтримки районної філії Наталія Походило поінформувала, що професійна орієнтація у 2021 році спрямована  на доросле населення, безробітну молодь, а також надання методичної допомоги педагогічним працівникам з питань професійної орієнтації школярів із використанням новітніх інформаційних технологій. Запрезентувала електронні сервіси Державної служби зайнятості, зокрема Електронні цифрові документи, що містяться в застосунку Дія, які відтепер можна використовувати для реєстраціі? в службі заи?нятості та під час подальших візитів до центру зайнятості. Ознайомила учасників діалогового майданчика з платформою для профорієнтаційного онлайн тестування «Профорієнтація та розвиток кар’єри», з освітніми програмами для  самостійного розвитку навичок на різноманітних безкоштовних освітніх онлайн платформах: «Освітній портал Державної служби зайнятості», «Дія. Цифрова освіта».

Під час онлайн – зустрічі мова йшла про послуги, що надаються фахівцями філії різній віковій категорії населення у нових форматах, а саме онлайн, офлайн та змішаному «онлайн + офлайн» форматі, що є особливо актуальним на період карантину.

Провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних районної філії Мар’яна Радковська ознайомила учасників з сучасним ринком праці та професіями які будуть затребуваними у майбутньому. Провела онлайн екскурсію Підволочиською районною філією Тернопільського ОЦЗ, яку можна використовувати для віртуального ознайомлення з роботою райфілії.